VÅRA TIPS

HÄR SKRIVER VI KONSTANT IN NYA TIPS!

Förr eller senare behöver man underhålla och spola avloppsledningarna. Detta på grund av att oavsett hur noggrann man är så bildas det avlagringar i ledningarna som måste spolas bort med hjälp av högtrycksspolning.

Här kan ni läsa kort om hur ni kan motverka eventuella avloppsstopp och hur ni enkelt kan helt på egen hand kan lösa problemet.

HAR NI FRÅGOR/FUNDERINGAR?

Ni är välkomna att kontakta oss antingen via:
Mail: info@spolvision.se eller ringa till oss på: 08-12 81 81 81.

STOPP I DISKHON

Just i köksavloppet är det mycket vanligt att fett ifrån matrester samlas och orsakar stopp. Skulle detta inträffa så kan ni prova följande:
– Fyll diskhon med hett vatten och dra sedan ut proppen och låt vattnet rinna med ett högt tryck. Detta kan hjälpa att tycka bort fett/avlagrings klump som har satt sig i rören. Rinner vattnet inte undan kan du prova att använda vaskrensare.

– Skulle detta inte få de önskade effekten kan ni prova att blanda 2 teskedar bikarbonat alternativt bakpulver med 1 dl vinäger. Blanda ihop dessa och häll sedan det i avloppet. Låt det stå en stund. Häll sedan en medelstor kastrull med kokande vatten med ett jämnt flöde i diskon.

Tänk på att alltid torka ur stekpannor med torkpapper innan de sköljs under vatten.

Ha för en vana att med jämna mellanrum hälla en kastrull med kokt vatten i diskhon och låt det bara rinna iväg. Även om ni förtillfället inte upplever att ni har några problem i köksavloppet.

Skulle dessa två alternativ inte hjälpa kan ni alltid vända er till oss så hjälper vi er snarast möjligt.
Ni når oss snabbast genom att ringa 08-12 81 81 81

STOPP I HANDFAT ELLER GOLVBRUNN

Många gånger kan man av misstag missa att fånga upp allt hår som trillar ner i samband med rakning av ansiktet eller när man duschar.
Det absolut enklaste sättet att förhindra att det blir stopp i duschgolvbrunnen eller i handfaten är att
– Köpa golvbrunnsfilter till golvbrunnarna och hårfångare till samtliga handfat. Dessa fångar upp de mesta av det hår som vi missar att fånga upp.

Även om man har golvbrunnsfiller och hårfångare kan det ändå bli stopp eller rinna trögt i avloppet på grund av tvålrester. Skulle det rinna trögt eller blir stopp i era golvbrunn eller handfat kan ni göra följande.

– I handfatet, öppna vattenlåset och kontrollera att de inte finns något som blockerar vägen för vattnet. Efter att ni har kontrollerat och testat och det visar sig att det fortfarande rinner undan långsamt kan ni fylla handfatet med varmt vatten och sedan använda er av renspump och pumpa ut vattnet.

– I golvbrunnen, kontrollera att golvbrunnen är fri från avlagringar och hår. Rinner vattnet fortfarande långsamt ut? Häll ni en hink med varmvatten ifrån relativt hög position in i utloppet.

Känner ni er osäkra på att testa följande tips?
Ring oss så hjälper vi er. 08-12 81 81 81

STOPP I TOALETTEN

Det finns massvis med olika anledningar till att. Det finns dock 3 anledningar som är de absolut vanligaste i våra hushåll som vi stöter på.
1. Fel typ av papper används. Det är mycket viktigt att använda rätt papper som är avsedd till toaletten. I annat fall så löser inte pappret upp sig i samband med kontakt med vatten och kan orsak stopp i böjarna i avloppsrören framförallt.

2. WC-block. I de flesta hushållen så hänger en WC-block på toalettstolen. Det är mycket lätthänt att hållaren till själva blocken trillar ner och försvinner i toalettens krök som i sin tur orsakar stopp. För att undvika detta kan man istället välja t.ex. Fresh discs istället. Dessa trycks fast direkt i själva skålen, skulle den mot förmodan trilla ner i toaletten så löser den upp sig automatisk.

3. Främmande föremål. I de allra flesta hushåll så finns det antigen små barn, tonåringar eller husdjur. Många gånger så blir det stopp på grund av att man har spolat ner föremål som inte hör hemma i avloppet. Saker som Våtservetter, tampong, bindor, kattsand, blomjord. Dessa saker kan lätt sätta sig i toalettstolens krök och orsaka stopp.

Skulle stopp i toaletten ändå vara ett faktum trots beaktning så kan ni prova följande.
– Häll i en full hink med vatten ifrån höjd och med tryck. Skulle det växa i toaletten och vatten inte rinner undan kan vi prova att använda renspump. Renspump kan ni köpa i de flesta byggvaruhus kedjorna. Pumpa tills du får ”ett gung” i vattnet. Flytta sedan bort din pump ifrån utloppet och observera ifall vattenet rinner undan.

Kvarstår problemet ring oss. 08-12 81 81 81